czwartek, 8 października 2015

Francuskie ciasteczka z truskawkami

Dzisiaj mam coś ekstra dla Was !
Co prawda sezon na świeże truskawki się już skończył, ale mamy jeszcze jakieś zagraniczne niedobitki i mrożonki. Jednak ciastka te będą się cudownie komponować z każdym owocem.
Wszystko siedzi w Waszej wyobraźni.
Tak więc do roboty. Szybki deser, kiedy za 20 minut mają zjawić się goście.


Przygotowujemy:

* gotowe ciasto francuskie
* nutelle lub inny, ulubiony krem czekoladowy
* ulubione owoce
* cukier puder




Ciasto kroimy na równe kwadraciki. Następnie każdy smarujemy nutellą, zostawiając wolne brzegi.



Na koniec układamy owoce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20-30 min do zarumienienia w tem. 180°C.



Po wyjęciu czekamy aż przestygną i posypujemy cukrem pudrem.



Prawda, że proste? :o)

Smacznego !
Omnomnom

M.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz